14. sep, 2016

Reiki en fybromyalgie

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van Tanja:

Ruim 12 jaar heb ik elke dag pijn vanaf mijn kruin tot in mijn onderrug en heb ik veel last van chronische vermoeidheid. Na diverse therapieën (o.a. fysiotherapie – ook diverse soorten - en mensendiecktherapie) die niet echt bleken te helpen, kwam er ± 7 jaar geleden het “verlossende” woord: fibromyalgie.

 
Eindelijk duidelijkheid waar mijn pijn en vermoeidheid vandaan kwam. Na een aantal aanpassingen in mijn leven (parttime gaan werken, medicatie, “zware” huishoudelijke taken zoals stofzuigen werden gedaan door mijn lieve partner, heel veel rusten en alles heel goed plannen zodat ik voor en na die tijd mijn rust kon gaan nemen) ging het wel ietsje beter, maar de pijn en vermoeidheid bleven toch heel nadrukkelijk aanwezig. Toen kwam de vraag of ik een Reikibehandeling eens zou willen proberen. Dit zou mijn pijn kunnen verlichten en mijn vermoeidheid verminderen en misschien op langere termijn zelfs wegnemen! Ik moet zeggen dat ik er wel wat sceptisch tegenover stond, maar na alles wat ik eerder heb geprobeerd dacht ik: ,,Baat het niet, schaadt het niet’’.

 

        "Sinds ik Reikibehandelingen krijg ben ik een ander mens."


Na mijn eerste behandeling ging er een wereld voor mij open!!! Al jaren had ik mij niet zo goed gevoeld. Mijn pijn was grotendeels weg (van een 8 naar een 3) en een energie dat ik had!! Een paar dagen na de behandeling, kwam ik mijn moeder tegen tijdens het boodschappen doen. Zij wist niet wat ze zag. Later zei ze tegen mij dat het na al die tijd zo fijn was te zien dat ik zo vol energie zat en dit ook uitstraalde. Sinds ik Reikibehandelingen krijg ben ik een ander mens. Mijn pijn en vermoeidheid nemen na een behandeling zoveel af dat ik een periode van 4 – 6 weken energieker ben en gewoonweg minder tot bijna geen pijn meer heb. Reiki heeft mijn leven en die van mijn directe omgeving op een hele positieve manier veranderd. Ik kan meer, ik doe meer, ben veel minder snel moe en heb minder last van vermoeidheidsaanvallen.


Partner van Tanja:

Eigenlijk geloof(-de) ik er niet in, dat Reiki-gedoe. Maar wanneer ik nu naar Tanja kijk en zie hoe ze nu is en wat ze meer kan en hoeveel vrolijker en blij ze is. Daar word je als man natuurlijk ook blij van! Dus ja, Reiki werkt echt. De pijn en andere lichamelijke klachten zijn denk ik voor 75 – 80% afgenomen, dus ze gaat helemaal voor haar Reiki-avontuur.


Dochter des huizes:

Sinds Tanja aan Reiki doet, is ze vrolijker. Nu meer dan voor Reiki en ze straalt het meer uit. Ze ligt minder vaak op bed als daarvoor. Ik vond het nooit zo erg dat ze op bed lag, maar nu vind ik het toch wel leuker wanneer ze gezellig bij ons zit. Ik vind het wel raar dat het kan, dat iemand door zo’n behandeling minder pijn heeft.

 Bron: Centrum de Zonnevlecht

 

Heb jij fibromyalgie dan ben jij natuurlijk welkom in mijn praktijk, waar ik je graag help.