13. dec, 2015

EFT in de praktijk

In mijn praktijk ReikiSpijkenisse kun je nu ook terecht voor EFT

EFT is een afkorting voor Emotional Freedom Techniques     

(letterlijk vertaald: emotionele vrijheidstechnieken)

EFT is een tappingmethode. Een methode die gebruikt maakt van centrale punten (meridiaan punten) in je lichaam die je door kloppen activeert. Tijdens het kloppen maak je gebruik van herhalende zinnen (mantra’s) waardoor de verwerking in gang kan worden gezet.

EFT kan je helpen om allerlei problemen op te lossen. Het kan gaan om allergieën, angsten, verslavingen, trauma’s en dergelijken.

EFT gaat ervan uit dat problemen en klachten hun oorsprong vinden in eerdere situaties waarbij diepe emoties als een logische reactie hebben plaatsgevonden. Deze reacties worden steeds weer getriggerd als je in een soortgelijke situatie komt. Het wordt als het ware je automatische piloot.

Door jouw automatisme te beïnvloeden werkt EFT zo effectief.

Tijdens een EFT behandeling lig je bij mij lekker op een behandeltafel. Er wordt er met twee vingers op de meridiaan punten op jouw handen, hoofd, sleutelbeen/schouder en in je zij onder je oksels geklopt. Tegelijkertijd zeg jij/ ik of samen korte zinnen waardoor jouw automatisme gaat werken om in en met jou te werken aan jouw situatie/probleem.

De zinnen herhalen is een belangrijk onderdeel bij EFT. Hiermee herprogrammeer je jouw eigen eerste reacties op een situatie/ probleem.

Tijdens een EFT behandeling leer je ook zelf de technieken toe te passen, waardoor je zelf thuis ermee aan de slag kunt. Tussen de behandelingen door.

EFT is niet voor iedereen geschikt.

Het is wel nodig dat je een bepaalde mate van zelfreflectie hebt en je jouw eigen klacht ook kunt erkennen, anders kun je deze ook niet loslaten. Daarnaast moet je kunnen en willen voelen. Met andere woorden je moet gemotiveerd zijn om met EFT te werken en deze zelf toe te passen.

Bij ernstige of complexe klachten kan EFT niet zelfstandig worden toegepast, maar altijd onder begeleiding van een EFT therapeut en een arts.

Je bent welkom voor een afspraak.