Reiki

 

Reiki is een natuurlijke behandelmethode waardoor de universele levensenergie weer krachtig kan doorstromen, dit kan door direct contact via de handen of op afstand.

 

Reiki is ontstaan in de negentiende eeuw, dankzij Dr Mikao Usui. Op een dag vroeg één van zijn studenten hem naar de geneesmethode door handoplegging. Na een lange zoektocht naar het antwoord vond Mikao Usui in een boeddhistisch klooster geschriften waarop hij zijn natuurlijke behandelmethode baseerde. Deze methode noemde hij Reiki.

 

Je zelfgenezend vermogen

 

Als één van de eerste dingen die Reiki voor je doet is het weer aanzetten van je eigen zelfgenezend vermogen. Dit gebeurt doordat Reiki de veroorzaker van ziekte of dat wat herstel in de weg staat  oplost, zodat het uit je systeem kan verdwijnen. Hierdoor genees je als ontvanger jezelf. Is een kwaal eenmaal door je eigen systeem overwonnen, dan komt deze ook niet meer terug. Je hebt dan namelijk niet alleen de ziekte maar ook de oorzaak ervan overwonnen. Je bent er sterker van geworden.

 

Je wordt lichamelijk en geestelijk gereinigd

 

Door de Reiki-behandeling wordt zowel je lichaam als je geest gereinigd. Het is dan ook belangrijk om na de behandeling veel water te drinken om de door dit reinigende effect vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker af te voeren. Reiki kan worden toegepast bij chronische ziekten, maar ook gewoon bij griep , ontstekingen en als “eerste hulp” bij wonden en breuken

 


Je wordt opgeladen met liefdevolle energie

 

Reiki kun je op verschillende manieren voelen. Iedereen ervaart dit op zijn/haar eigen manier. Tijdens en na een Reiki-behandeling kun je voelen hoe je opgeladen wordt met een krachtige warme en liefdevolle energie. Reiki voelt aan alsof je een innerlijk bad krijgt en geeft je een  ontspannen rust en een tintelend gevoel, wat je weer meer plezier en energie geeft.

 

Maar…. alleen met woorden kan ik Reiki niet duidelijk genoeg maken. Het zelf ervaren van de Reiki-energie is veel belangrijker.

 

 

En Reiki doet nog meer voor jou


Reiki ondersteunt je op geestelijk niveau om je levensproblemen bewust zelf op te lossen en gebruik te maken van je aangeboren inzicht, je eigen kracht. Op emotioneel niveau kan reiniging plaatsvinden door oude, verdrongen emoties weer boven te laten komen om ze daarna definitief los te kunnen laten. Je hoeft daar niet bij voorbaat bang voor te zijn; je krijgt nooit meer te verwerken dan je op dat moment aankunt. Het onderdrukken van oude emoties kost een hoop energie. Die energie kun je beter gebruiken. Als je oud, belemmerend gedrag loslaat, zal je dat in het begin misschien best missen omdat het zo vertrouwd was, maar stel je eens een leven voor zonder al die ballast. Eenmaal ervan bevrijd ga je een stuk lichter door het leven. Wees je er in die periode van bewust dat de emoties die misschien bij je boven komen door Reiki-behandelingen niets met vandaag te maken hebben. Ze zijn oud. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Ruimte voor levenskracht en groei, ruimte voor het ontwikkelen van talenten. Talenten die altijd al aanwezig waren, maar die nooit eerder de kans kregen om tot volle wasdom te komen.
Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen, het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met ons lichaam en onze geest. Luisteren naar hun taal en hen ondersteunen, in plaats van met schadelijke middelen hun ziektesymptomen te onderdrukken.

 

In het kort: Reiki kan je onder andere helpen bij de volgende zaken, zowel voor jou als voor jouw huisdier:

Lichamelijke klachten

 • Allergieën
 • Eczeem
 • Griep, verkoudheid en dergelijke
 • Hoofdpijn, buikpijn, kniepijn, RSI  etc.
 • Lusteloosheid, vermoeidheid, gespannen zijn
 • Migraine
 • Pijn door verwondingen
 • Reuma
 • Rugklachten
 • Stress gerelateerde klachten

 

Geestelijke klachten

 • ADHD, druk gedrag, ongeconcentreerdheid
 • Faalangst
 • Ongelukkig voelen, moeite hebben te leven in deze wereld
 • Teruggetrokken gedrag
 • Verlegenheid, minderwaardigheidsgevoelens
 • Vast zitten in emoties, meegesleept worden door emoties
 • Woede, onverdraagzaamheid, irritaties
 • Stress, overspannen zijn

 

Dit zijn maar een paar ideeën natuurlijk, er zijn nog veel meer mogelijkheden.

 

 

Een Reikibehandeling

Een Reikibehandeling gaat als volgt:

- Vooraf hebben we een gesprek. Hierin wordt besproken waaraan gewerkt mag gaan worden of waar het probleem ligt.

- De behandeling zelf gebeurt liggend op een verwarmde massagetafel

- Kleding blijft altijd gewoon aan.

- Ik verbind mij, voor ik met de behandeling begin, met je gids of ZIel.

- Tijdens de behandeling lig je met je ogen dicht. En ga ik met mijn handen heel rustig over je lichaam. Ik leg mijn handen steeds allebei op je lichaam. Beginnend bij je hoofd, tot aan je voeten. Daarna draai je je om en behandel ik ook de hele achterkant.

- Aan het einde van de behandeling, mag je rustig even blijven liggen.

- Ik haal ook wat water voor je. Want drinken na een behandeling is belangrijk.

- Na de behandeling praten we nog even na.

- Daarna sluiten we af.

Wil je een afspraak maken? Bel, app of mail mij dan. 

- Telefoon:  06 24392638

- E-mail: reikispijkenisse@gmail.com